belgie2013

Belgie!! 28 september 2013


28 September. Vanuit heel Nederland worden vroeg in de ochtend motoren klaargezet. Zadeltassen worden gevuld met eten en drinken.on the road Benzine en olie gecontroleerd. Leren jassen aan, laarzen, handschoenen, helm op. Motoren worden gestart. Een laatste groet aan de thuisblijvers. En de rit begint. Naar België. De eerste kennismaking van de members van het Nederlandse Chapter met de members van het Belgische Chapter. Vanuit heel Nederland zijn motorrijders op weg naar Diepenbeek. Naar een cafe met een treffende naam. "De Drie Pistolen" heet het. Ik rijdt met een groep vanuit de randstad over Antwerpen. Eerst op de A13 een stop voor mensen die zich aansluiten. Dan op de A16 bij de Mac een tweede stop om ook daar mensen op te pikken. Van daar uit.... de weg op! Richting Breda, de grens over bij Hazeldonk. Bij de Total in Minderhout, vlak over de grens een eerste road sign(tank) stop. Zadeltassen worden gevuld met (goedkopere) shag en sigaretten. (We blijven "Ollanders" he...) Nog even een broodje roadkill met wat drinken en daarna... op weg. Richting Antwerpen. Afslag richting Eindhoven, de A13 - E313 op. Plaatsen als Wommelgem Ranst, Grobbendonk passeren we. Bij Herentals zijn er wegwerkzaamheden. En de onvermijdelijke file. Gelukkig kunnen we er tussendoor en met pakweg 20 minuten vertraging kunnen we bij Geel weer normaal rijden. Richting Hasselt. We pakken afslag 30 op de A13. Diepenbeek. We moeten de dorpsstraat hebben. In de verte een kerk en uiteraard... de dorpsstraat. Animal, de Pres. van ons Belgische Chapter staat ons persoonlijk buiten met wat anderen van het Chapter op te wachten. We krijgen een zeer hartelijke ontvangst. 

3 pistolenVoor de bewonders van het stille dorpje is het wel apart, zo'n groep motorrijders. Maar we zijn welkom. Daar gaat het om. Binnen het cafe is het rustig, er is achter een zaal voor onze meeting gereserveerd. Er zou nog iemand "onder de koffer" aanwezig zijn maar die is waarschijnlijk toch niet gekomen. Als we de hele groep binnen roepen is de zaal al snel vol. We passen er net in. De meeting verloopt vlot. We hebben allen dezelfde gedachten en veel is al besproken via Skype. De meeting is uitstekend geregeld. Er is ruim voldoende eten en drinken geregeld en gezelligheid kent geen tijd, te snel alweer moeten we terug naar Nederland. Een berg hugs en handshakes later maken we ons op om te vertrekken. Met Mc Gyver voorop rijd een deel van de groep over de toeristische route naar Nederland terug terwijl een andere groep de snelle A13 route pakt.

We kijken terug op een uiterst geslaagde dag, prima georganiseerd en (belangrijk) prachtig weer. We hebben onze vriendschapsbanden verstevigd, elkaar in de ogen kunnen kijken en er zijn goede afspraken gemaakt. Binnenkort zul je de resultaten van die afspraken gaan tegenkomen, daarover meer als het tijd ervoor is. United Bikers maakt zich op voor een actieve winter, ter voorbedreiding van een geweldige zomer.